A focit lábbal, kéz nélkül kell játszani. Kézzel egyedül a kapus érhet a labdához a megadott területen, a focipályán belül. A pálya közepéről, a középpontból kell elvégezni a kezdőrúgást, majd a csapattagok igyekeznek a lábukkal rúgva eljuttatni a labdát az ellenfél kapujába. Itt Ha az alapvonalon kívülre visszük a labdát, bedobás vagy szöglet következik
A fociban a szabálytalanságot sárga lappal vagy pirossal (a játékos kiállításával) büntetik, jó esetben csak szabadrúgást ítél a bíró. A gól akkor érvényes, ha a labda teljes terjedelmével a kapuban van.
A játékosok nagyon ügyesen vezeti a labdát, és cselekkel bolondítják az ellenfelet. A futball leglényegesebb dolga a futás, ha valaki nem tud futni az a csapatban nem sokat ér, mert az első 5 percben kifullad. A meccsen sokat kell passzolni. Aki tud passzolni, az a csapatban akár a legjobb játékos is lehet. Az ilyen játékosok, mint például Xavi (Az Fc Barcelona középpályása) a csapat irányítója, nélküle a csatárok nem sokat érnének. Pontos passzaival sok gólpasszt adott a csapattársainak és helyzetbe hozta őket. A játékosok sokszor összevesznek a meccs során, amit sokszor verekedés követ, néha még a bírót is megverik. Természetesen ez nem helyénvaló egy olyan játékban, amit a saját örömünkért a legjobb játszani.
Pontosabb információt az alábbi linkek alatt találtok.

A bejegyzés trackback címe:

https://szimataneten.blog.hu/api/trackback/id/tr981783812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása