Válasszatok egyet a pirosal jelölt témakörök közül. Keressetek és tanulmányozzatok minél több weboldalt, cikket, képet, filmet, stb. a témával kapcsolatban. Ezután írjatok saját megfogalmazásban egy kis összegzést, szerintetek mi a legfontosabb, amit a választott témáról tudni kell és tudni érdemes (nektek, a bennszülötteknek, az expedíció tagjainak, Switzlapfen professzornak vagy a hírek többi szereplőjének - ahogy a feladatban meg van fogalmazva). Ez lehet 10-20 mondat. Fontos, hogy a cikketek ne innen-onnan összemásolgatott mondatokból álljon, hanem saját logikátokat követve, a saját szavaitokkal írjátok meg.  Ezután jöhet a témával kapcsoslatos 3-5 legérdekesebb weboldal, melyet kiválasztottatok. A weboldalakat hivatkozásként illesszétek be a szövegbe, de legcélszerűbb a fogalmazásotok végére, felsorolásszerűen beilleszteni. A weboldalakról 1-1 mondatban említsétek meg, mit, miért érdemes ott megnézni. A cikketekbe feltétlenül tegyetek be legalább egy hatásos képet vagy (ez már inkább haladóknak való feladat:) slideshow-t vagy videoklipet.

És most jön a munka második része:

Az írásotokat ti magatok fogjátok feltenni ide a blogra, mint blogbejegyzést. Ezt akkor tudjátok megtenni, ha a Játékmester meghív benneteket mint szerzőtársat. A meghívót tanárotok e-mail címére fogjátok megkapni. Az elfogadásához regisztrálnotok kell. FONTOS: A blogszerzői nick-névnek azt a csapatnevet adjátok meg, amivel eddig szerepeltetek, mert csak így tudjuk beazonosítani a cikkek szerzőit. És még egy fontos technikai kérés: ha felteszitek a blogra a munkátokat, mentéskor mindig állítsátok be a Speciális tulajdonságokban - a Bejegyzés láthatóságát - Privátra, mert akkor csak a ti csapatotok látja majd. Ha letelt a határidő,akkor tesszük láthatóvá mindenki számára.

Az értékelésnél a felsorolt tartalmi szempontokon kívül a kinézetet, a bejegyzés eszköztárának használatát, és a szöveg helyesírását is figyelembe fogjuk venni.

Határidő: február 22., hétfő


 

A bejegyzés trackback címe:

https://szimataneten.blog.hu/api/trackback/id/tr431738146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

[TIM] 2010.02.19. 13:55:24

Mi miért nem jelenünk meg szezőtársként?

Hmari · http://kalvariakt.blog.hu 2010.02.19. 16:50:29

Mert a kommenteléshez elegendő az Indapass regisztráció. A szerzőséghez pedig a Szimataneten blogról küldött meghívót is el kell fogadni. Megkaptátok a meghívót? Ha nem, kérdezzétek meg a felkészítő tanárotokat vagy borzamarcit.
süti beállítások módosítása