Információszimatolás és –közreadás a blogon

 

Egy négytagú sarkkutató expedíció, amely két hete indult el a sarki fény kutatása céljából az Északi-sark felé, krízishelyzetben van. Az expedíció vezetőjét, Dr. Kurt Swiczlapfent jegesmedve-támadás érte, ezért az expedíció nem tud a tervek szerint továbbmenni. Szeretnélek felkérni titeket, hogy gyűjtsetek adatokat a sarki fénnyel vagy az Északi félteke csillagképeivel kapcsolatban, hogy addig se álljon meg a tudományos élet. Az esetleges további jegesmedve-támadásokat megelőzendő információkat kell gyűjtenetek az állatról. Talán csökkentené a támadások veszélyét az is, ha ügyesebben síelnének az expedíció tagjai. Hasznos lenne a síelésről is minél többet tudniuk. Míg lábadozik, Dr Switzlapfen szeretne költeményeket olvasni, bármilyen nyelven, mert szereti a kihívásokat. A választást rátok bízom, de ne csak a verseket küldjétek el, hanem a költőjüket is mutassátok be. Switzlapfen professzor a betegsége alatt a tudományt sem hanyagolja el. A világegyetem méretéről és koráról már elolvasott egy könyvet. Ebben említették a Hubble űrteleszkópot, de csak nagyon szűkszavúan. Írjuk meg neki a legfontosabb tudnivalókat ezzel kapcsolatban.

 

Az alternatív energiafelhasználás és a globális felmelegedés miatt az összes tudós teljesen elfoglalt, de Kelet-Mortadella szigetére az elnök sürgősen atomerőművet akar építtetni. Szeretném, ha az atomenergiáról gyűjtenétek adatokat, hogy egy „építs atomerőművet egyszerűen” csomagot küldhessünk neki. Az elnök lánya az USÁ-ban tanul műkorcsolyázni. Felmelegedés ide vagy oda, és kerül amibe kerül, egy műkorcsolyapályát is kell majd építeni s szigeten. Ehhez a lakosság körében már most el kell kezdeni a műkorcsolya sport népszerűsítését. A szigeten mostanában elszaporodtak a madárpókok, de a helyiek a fákon keresik őket, mert nem tudják, hogy most madár vagy pók. Szeretnénk nekik egy leírást küldeni, ebben kérném a segítségeteket. Egyes nomád törzsek rákaptak a futballra, de a szabályok nem-ismerete miatt törzsi háborúk törtek ki, küldeni kellene nekik egy erről szóló portfóliót. A sziget közepén fekvő Pupu-Lupu nevű vulkán is nyugtalanítja a helyieket, talán ha többet tudnának a tűzhányókról, lecsillapodnának.

 

A kínai „Óriáspandák” kosárlabdacsapat kapitánya levelet küldött az ügyészségbe, miszerint attól tartanak, hogy fő ellenfelük, a „Koalamacik” csapata zsebben hordható lézerpisztollyal készül a következő mérkőzésre – nem éppen sportszerűen. A hír kacsának tűnik, tudomásunk szerint ilyen fegyver nincs is, de azért kellene néhány adat a lézerről megerősítésképpen. A kínai főügyész elmondta, hogy már 60 éves, de még mindig fogalma sincs, hogyan játsszák a kosárlabdát, de még a röplabdát sem ismeri. Segíteni kéne neki a tájékozódásban. A kosárlabdacsapatok kabalaállatait a természetben sok veszély fenyegeti, nagyon érzékeny állatok. A marcona kosárlabdások fel akarnak csapni állatvédőnek, hogy valami jót is cselekedjenek. Gyűjtsetek információkat az óriáspandák és a koalák életmódjáról! (nem kell kínaiulJ).

 

Az őserdők irtása közben a fakitermelők egy még nem felfedezett, rejtélyes törzsre bukkantak. A binga-banga törzset Napkultusza miatt nagyon nehéz lesz a modern társadalomba beilleszteni. Szeretnénk, ha több tudományos ismerettel rendelkeznének a Napról. A törzs második legnagyobb istensége Bungulu, a kígyóisten. Nem csoda, hogy istenként tisztelik, hiszen rengeteg kígyófaj él az őserdőkben. Nekünk is jobban meg kellene ismerni a kígyókat, nehogy megsértsük őket. (Vagy – ami még rosszabb, - ők minket!

Problémák akadtak a fakitermelő vállalattal is. Talán ha többet tudnának az őserdők helyzetéről, nem vennének részt a pusztításukban. Az erdő helyén a „multik” (a világ sok országában jelenlévő multinacionális cégek) autópálya építését tervezik. Hogyan lehetne meggyőzni őket, hogy a biciklis közlekedés sokkal jobban megfelel a helyiek igényeinek?

  

Természet: Sarki fény, vulkán, őserdők, Nap, csillagképek
Állatok: koala, jegesmedve, panda, kígyó, madárpók,
Tudomány: atomenergia, lézer, Hubble űrteleszkóp, költő

Sport: futball, kosárlabda, síelés, röplabda, műkorcsolya, bicikli

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szimataneten.blog.hu/api/trackback/id/tr1001738101

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása