Ó nagy Binga-Banga törzs.
Mi lenni Netmesterek, sápadt arcú barátok!
Mi halljuk ti imádni Napot.
Hadd adjunk egy kis tudást a Napról!
 
 
 
 
 
 
A Napunk forró csillag. A Nap sugarak formájában küldi az energiát a Földre, ezt mi fénynek és hőnek érzékeljük. Belsejében atommozgás játszódik le, amelynek következtében hő és fény árad szét a világűrben. A tudósok szerint a nap magjában kereken tizenötmillió fok uralkodik. Felszínén már „csak” ötezer-ötszáz fok van.
 
 
 
 
A napkitörések hatalmas gázfáklyák, amelyek egyetlen lángjukkal hamuvá változtathatnák a Földet.
 
 
 
 
Hoztunk a nagy Binga Banga törzsnek egy speciális szemüveget, hogy ne ijedjetek meg a fekete naptól. Hiszen ez csak a napfogyatkozás. Ha a Hold elhalad a Nap előtt, egészen vagy részlegesen eltakarja azt. Így jön létre ez a furcsa jelenség. Az 1999-es napfogyatkozást emberek milliói kísérték figyelemmel. Sohasem szabad puszta szemmel, vagy csak bekormozott üvegen át belenézni a Napba, mert megvakulhattok!
Sziasztok, Binga-Banga törzs reméljük sokat segítettünk, hogy többet tudjatok a napról.
 
Források:
Kérdések Nagy Könyve. Bp.: Novum, 2007.
Tények tárháza. Bp.: Reader’s Digest, 2008.

A bejegyzés trackback címe:

https://szimataneten.blog.hu/api/trackback/id/tr551768944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása