Divas3 2010.02.23. 14:39

Jegesmedve

Az Északi-sarkvidáken él.A medvefélék családjába tartozik,emlős,ragadozó.Test nyúlánk,feje megnyúlt,füle rövid,szeme kicsi,lábai izmosak.Bundája fehér színű.Fiatalabb medvéknél ezüstösfehér,az öregebbeknél sárgás árnyalatú.Test hossza 2.5-2.8m.Hím testsúlya 400-600kg, a nőstény medvéjé 300-400kg.Szinte állandóan vadászúton van.Ügyesen halászik.Fő táplálékai a halak,fókák és bálnatetememk.Gyorsan és kitűnően úsznak.Szaglása fejlett.Utódait jégbe és hóba ásott barlangban hozza világra.Általában 1 vagy 2 bocsot.A bocsok születésükkor süketek és csupaszok.Két éves korukig anyjukkal maradnak.

 Bővebb infók:

Életmód:

http://hu.wikipedia.org/wiki/Jegesmedve

Mit okoz a globálisfelmelegedés?:

http://zoldhullam.blog.fn.hu/index.php?view=bejegyzes_oldal&bejid=31763&bejcim=Elhagytak_az_Eszakisarkot_a_jegesmedvek&todo=/

WWF a jegesmedvékért:

http://www.wwf.hu/klima/

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szimataneten.blog.hu/api/trackback/id/tr421783832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása